Over Liana, de Nederlandse kunstenares met het paletmes in de Midi-Pyreneeën

Liana van de Vendel • Kunstenares met het paletmes

“Kunst gaat voor mij over sfeer, over beleving en over gevoelservaring. Daarom vind ik de locatie waar mijn werk uiteindelijk terecht komt, éven belangrijk als de totstandbrenging ervan, oftewel: ‘de juiste kunst op de juiste plek’.

Met mijn werken in de juiste ambiance wil ik mezelf, maar vooral ook de toeschouwer aanzetten tot nieuwe inspiratie, nieuwe invallen en nieuwe ideeën.

Opgroeien in een klein dorp in de bloesemrijke Betuwe in het midden van Nederland, heeft bij mij de basis voor het buitenleven gelegd. Bij voorkeur schilder ik dan ook daadwerkelijk in de buitenlucht. Zon & wind, bergen & luchten wakkeren het vuur in mij al snel aan om aan de slag te gaan.
Vandaar dat ik me meer en meer toeleg op ‘buitenkunst’ voor veranda of balkon (
Verandaschilderijen.nl)”

In mijn figuratieve werk heb ik de vrijheid nodig om de diversiteit van materiaal, stijl en onderwerpen voortdurend af te wisselen. De allerkleinste invallen, inspireren mij al snel tot een eigen interpretatie ervan.

Bij voorkeur werk ik op (houten) panelen van bijzondere afmetingen, waardoor de kunst zowel binnen als buiten kan worden getoond. Een combinatie van abstractie en realisme maken het geheel voor mij compleet. Daarbij prefereer ik het paletmes boven de kwast.

Liana van de Vendel
de Nederlandse kunstenares met het paletmes in de Midi-Pyreneeën

Liana van de Vendel kunstenares met het paletmes schilder kunstschilder buitenschilderijen verandaschilderijen

Liana en Philip van de Vendel Domaine l’Arpent Haute-Garonne Midi-Pyreneeen Zuid Frankrijk Zuidwest Frankrijk Pic du Midi luxe vakantiehuis met zwembad in Zuid Frankijk Art Gallery Prive Retraites Retraite in Frankrijk Business Retreat Leiderschap Leiding geven Managen Teamcoach organisatieadviseur Private retreat Emotioneel Lichaamswerk Relatiecoach Amanae in Frankijk Relatietherapie in Frankrijk Relatiecoaching in Frankrijk #onvergetelijke vakantie #boutiqueretreat #vakantiewoningmetzwembad #frankrijk #luxe #vakantiehuismetzwembad #gite #chambredhotes #levensgenieters #romantischevakantie #voor2 #adultsonly #nokids #alletijdvoorjezelf #alletijdvoorelkaar #rustgevend #genieten #comfort #adembenemenduitzicht #verborgenparel #Pyreneeën #PicduMidi #vakantieindebergen #vakantiehuisje #natuurhuisje #bijzonderplekje #ontdekjeplekje #eldorado #paradijs #rustzoekers #vakantiebijNederlanders #holistischemassages #emotioneellichaamswerk #coupleretreats #businessretreats #leiderschaptraining #managementcoaching #privé #retraite #retraiteinfrankrijk #bookdirect #luxury #holidayhome #swimmingpool #gite #chambredhotes #romanticvacation #for2 #couples #adultsonly #nokids #alltimeforeachother #soothing #enjoy #comfort #breathtakingview #hiddenpearl #Pyrenees #PicduMidi #midipyrenees #occitanie #eldorado #paradise #restseekers #holisticmassages #emotionalbodywork #coupleretreats #businessretreats boek liana van de Vendel Onze Pelgrimstocht op de Franse huizenmarkt huis kopen in frankrijk een franse droom waarmaken tijdschrift maison en france tijdschrift en route verandaschilderijen schilderijen voor buiten verandakunst

Liana van de Vendel woont aan de voet van de Pyreneeën in Frankrijk

Sinds 2022 woont zij permanent in Zuidwest-Frankrijk in een karakteristieke Gasconse Herenboerderij (1785). Aan de voet van de Franse Pyreneeën en gelegen in de departementendriehoek ‘Haute-Garonne (31) • Gers (32) • Hautes-Pyrenees (65)’.

Samen met haar man verhuren ze één exclusieve gîte (vakantiehuis) met zwembad, hebben ze een Art & Gallery en organiseren ze doorlopend privé-retraites op hun prachtige Domaine l’Arpent‘. 

Vind je het leuk om haar andere activiteiten te volgen of wil je hier graag meer over weten? Klik dan even verder naar de website van Domaine l’Arpent ? Gîte • Art • Retraite. Daar kun je je ook abonneren op de nieuwsbrief.

Domaine l’Arpent ? Luxe Gîte • Art Gallery • Privé Retraite
Een verborgen parel met adembenemend uitzicht op de keten van de Pyreneeën.

www.domainelarpent.fr